Tips For Å Ta Vare På Reinsdyrskinn Teppet Ditt

Tips For Å Ta Vare På Reinsdyrskinn Teppet Ditt

Reinsdyrskinn tepper er en dydig besittelse. De er et merke av overlegen håndverk og luksus. Reinsdyrskinn tepper er også svært kostbare da de krever ekstremt polerte og dyktige arbeidere som skal produseres. Reinsdyrskinn teppene er laget av reinsdyrskinn fra regioner i Nord-Sverige, Finland og Norge. For det meste samiske gjetere og kvinnelige gjetere i disse regionene. Reinskinnet blir deretter solbrun og behandlet med silikon for å gjøre den fri for kjemikalier og deretter selges i markedene til allmennheten.

Reinsdyrtepper fra Trendcarpet er en klasse bortsett fra de vanlige okseteppene, og som et resultat krever litt mer omsorg og oppmerksomhet enn de vanlige teppene. Årsaken bak dette er hulheten i hårene i reinen. Hulheten gjør teppene mer utsatt for slitasje. Hulheten i reinsdyrhåret er både en forbannelse og en velsignelse. Det gode med reinsdyrhåret er at det er merkbart for varmeabsorpsjon på grunn av hulheten, men denne hulheten er den samme grunnen som gjør reinteppene skjøre. Så vi vil diskutere tipsene for å ta vare på reinskinnteppet ditt.

  • Støvsug teppet

Reinsdyr hud tepper må støvsuges med jevne mellomrom. Teppene kan tiltrekke seg mye jord og smuss og dermed kreve regelmessig støvsuging. Støvsugingen av disse teppene bør imidlertid gjøres med stor forsiktighet og presisjon. Enhetsinnstillingene til støvsugeren må være på det laveste mens du støvsuger et reinskinnsteppe. Prøv også å støvsuge på hårets korn. Dette vil hindre det skjøre teppet fra å kaste og miste håret.

  • Rist teppet

For å bli kvitt støvet på reinskinnsteppet risting, er det en god idé. Pass på at du rister på reinskinnsteppet lett, og det er ingen harde slag på teppet. Den harde julingen vil føre til at teppet kaster hårene og kan også føre til rive av teppet. Før du rister teppet, hold teppet ute i direkte sollys i omtrent en time eller så. Sollyset vil hjelpe støvet til å komme ut av bunnen av av teppet.

  • Silikon behandling

Sørg for at reinsdyrteppene du kjøper har blitt behandlet med silikon under solingsstadiet. Dette gjør teppene vanntette og svært motstandsdyktige mot flekker og oljesøl. Et silikonbehandlet reinskinnsteppe må rengjøres med en våt klut for flekker. Det er ikke behov for ytterligere kjemikalier. Noen sterke kjemikalier kan ta bort glans en og glans av disse teppene, noe som gjør dem ser kjedelig og vasket bort. Pass også på at etter at teppet er rengjort, må det være tørket med en tørr klut for å tørke ut overflødig fuktighet fra teppet.

  • Solide delinger

De solide splittelsene og matflekkene på et reinskinnsteppe kan også rengjøres forsiktig med en børste. Det er ikke behov for kraftig risting.

Et nytt reinskinnsteppe er utsatt for kaste, og disse trinnene må tas for å sikre et langt liv i teppet. Teppene er ganske myke og ekstremt koselige. Sammen med alle disse trinnene må du også sørge for å holde teppene så mye unna kjæledyr som mulig. Dyredyr som hunder og katter har ikke vane å skrape tepper og trekke ut håret på teppet. Så prøv å unngå det. Også, ikke la en baby leke med teppet. Teppets hår kan bli strukket ut av babyen. 

Når du tar inn nytt reinskinnsteppe, kan du legge merke til overdreven kaste av teppet. Det er ingenting å bekymre seg for. Dette er en helt normal ting. Reinskinnsteppet akklimatiserer seg til husets miljø. Etter noen få første uker vil du legge merke til at kaste har redusert til et minimum, og deretter i de ytterligere ukene, vil kaste stoppe helt. I mellomtiden kan du riste teppet til tre til fire ganger i uken. Dette vil fjerne overflødig hår på teppet. Sørg for at reinskinnsteppet ikke plasseres i et stort trafikkområde, ellers vil det snart slites ut. Disse teppene krever stor forsiktighet. Så du kan bruke dem i et mer privat område, for eksempel et soverom eller rommet ditt.

Categories: Home Improvement

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*